Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Mesevilágban kalandoznak

Mesevilágban kalandoznak Kultúra

A héten zajlik a negyedik alkalommal megszervezett Nagy-Kopeczky Kálmán Mesetábor a csernátoni Hanna Panzióban. A Cimborák Bábszínház Ifjúsági és Kulturális Egyesület tábora idén az öt főelemet járja körül a mesevilágon keresztül.

A tábort egy májusban megtartott vetélkedő előzte meg, amely során a gyerekeknek háromfős csapatokban kellett mesét írniuk, és azt illusztrálniuk. A legjobban teljesítő huszonnyolc gyermek kapott meghívást a táborba, megyénk mellett Csíkszeredából, Brassóból és Budapestről is érkeztek táborozók – ismertette Péter Orsolya táborszervező, a Cimborák Bábszínház művészeti vezetője. Elmondta, az ötnapos tábor tematikája az öt főelemre épül, így a gyerekek kedden a levegő, szerdán a föld, ma a víz, holnap a fa, szombaton pedig a tűz témakörét járják körül.
Péter Orsolya mellett a tábor tevékenységét további négy szakember vezeti, Benkő Éva mesemondó, a Guzsalyas Alapítvány munkatársa, Bedőházi Emese Aranka és Bartos Dóra óvodapedagógusuk, valamint Vincze Tímea bábos. A tábor központi eleme a mese, amelyet a gyerekek nemcsak megismernek, hanem megélnek, megalkotnak és előadnak. A vasárnapi zárónapon a táborozók öt mesejátékot mutatnak be szüleiknek. A tábor folyamán kirándulásból sincs hiány, a víz téma kapcsán a táborozók az Apor lányok feredőjét látogatják meg, valamint a közelben lévő Ika várát is megtekintik.

Pap Eszter Edina

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük