Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Mesés karácsony

Mesés karácsony Kultúra

Az Ecou Ifjúsági Egyesület tizenkettedik alkalommal szervezi meg a Poveste de Ajun – Mesés karácsony című angyalváró akcióját. A több sepsiszentgyörgyi iskola önkénteseiből álló, hatvantagú „manócsapat” buszokon, óvodákban, iskolákban lép fel az advent hátralévő részében.

A Mesés karácsony karaván tegnapelőtt indult útjára. A csapat lejárja a megyeszékhely elemi osztá­lya­it és óvodáit, több helyen karácsonyi díszeket készítenek. Úgy tervezik, hogy ezek egy részét magukkal viszik, és hátrányos helyzetű gyerekeknek ajándékozzák, a karaván utolsó napjaiban ugyanis három kiszállás esedékes Előpatakra, Árapatakra és Erősdre, és ott is karácsonyfát díszítenek.

Ugyancsak ezen a héten ülnek fel csapatostól a buszokra is, ahol román és magyar karácsonyváró dalokkal „alapozzák meg” az ünnepi hangulatot.

A karaván december 20-án a Bod Péter Megyei Könyvtár Gábor Áron-termében, az EGO társulat által bemutatott rövid színházi előadással ér véget, ahová egy vagy több használt játékkal kell belépőt „fizetni”, amiket utóbb rászoruló óvodásoknak osztanak ki. A Mesés karácsonyt a zaplo.ro, a Rivera Grup, az Ariadne, a Dunapack, a Demmers, a Multitrans, a Dr. Office, a Szimpla és a Tribel FF támogatja.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük