Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Mert táncolni jó!

Mert táncolni jó! Kultúra

Villámcsődülettel nyitja meg a táncos tanévet a Kék Hold Táncklub, melynek keretében péntek 17 órától 60 felnőtt, 120 gyermek fogja egyszerre járni a körszambát és a vonaltáncot Sepsiszentgyörgy főterén.

A táncklub a korábbi években rendszeresen hasonló nyilvános megmozdulással ünnepelte a tánc világnapját április 29-én, ám az utóbbi időben elsodorta azt a Szent György Napok eseményhalmaza. A közösséget, az összetartozást és a táncot mint élményt és személyiségfejlődési lehetőséget ünneplő nyílt színtéri fellépés nem maradt el, más formában, helyszínen éltették-éltetik tovább a Kék Hold fenntartói és oktatói, Imreh-Marton Enikő és István.
– A táncklubot a Kék Hold Kulturális Egyesület működteti, és annak a működési szabályzatában az szerepel, hogy kulturális, ifjúsági és interetnikus programokat szervezünk – magyarázta Marton Enikő. Az első kettő terén jól teljesítettünk, most a harmadik karaktert domborítjuk ki.
A rövid táncos eseményen a Váradi József- és az őrkői Néri Szent Fülöp-iskolák elemistái, a speciális iskola 5–8.-osai, a Berde Áron- és a Constantin Brâncuși-szakközépiskolák tanulói együtt fognak táncolni a tánciskola haladó felnőtt csoportjaival egy várhatóan jó hangulatú eseményen, hiszen legutóbb az eső sem zökkentette ki abból a résztvevőket.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások