Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Megvan a kovásznai szónok

Hétfőn az RMDSZ kovásznai szervezete és a Pro Csoma Sándor Egyesület szervezésével megtartották a Március 15. üzenete című szónoklatversenyt a Kőrösi Csoma Sándor Líceum 9–12. osztályos diákjai körében.
A megmérettetésre 9 fiatal nevezett be. A Kolcsár József színész, Ilyés Botond történelemtanár, Gergely Kovács Katalin óvónő és Deák Gellért Gedeon diákszónok alkotta zsűri döntése alapján első lett Vatány Bíborka (11. C), őt Csősz Csongor (9. B) és Molnár Gergely (10. B) követték a rangsorban. A Pro Csoma Sándor Egyesület különdíját Szabó Kamilla (9. B) nyerte el.
Vatány Bíborka kérdésünkre elmondta: azért nevezett be a versenyre, mert szeret írni, és kifejteni a véleményét. A szónoklatát egy hónapja kezdte el írni, és úgy véli, a fiataloknak is fontos, hogy megmutassák, miként élik meg a maguk módján a szabadságharc ünnepét, ugyanakkor a fiatalok gondolatának és véleményének hallatása sokat számít, hiszen tőlük függ a jövő.
Kopacz Leventétől, a kovásznai RMDSZ megbízott ügyvezető elnökétől megtudtuk: a helyi önkormányzat magyar tanácsosai pénzadománnyal járultak hozzá a rendezvényhez, így az első 200, a második 120, a harmadik 80 lejt kapott. A nyertes 15-én a központi ünnepségen mondja el szónoklatát, míg a többiek a gálaesten lépnek fel.
Molnár Julianna magyarszakos tanárnő, a Pro Csoma Sándor Egyesület elnöke a szónoklat kapcsán megjegyezte: mindenképp figyelemre méltó, ahogy a fiatalok szemszögéből lehetett hallani a szabadságharc üzenetét, ugyanakkor az is kiemelkedő, hogy a város egyetlen líceumából ilyen szép számban neveztek be a megmérettetésre.
A rendezvény a Boldog Apor Vilmos Gyermekvédelmi Központ Hangfoglalás együttesének fellépésével zárult.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük