Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Megtáncoltatták a közönséget

Megtáncoltatták a közönséget Kultúra

Mi a jó abban, ha az ember egy olyan együttes koncertjén vesz részt, amely még csak most van a pályája elején? Többek között az, hogy a fellépőkből árad az az őszinte öröm és izgatottság, amely annak köszönhető, hogy végre közönség elé vihetik a zenéjüket.

A múlt héten Kézdivásárhelyen, majd később a SIC Feszten is fellépő yesyes zenekar tagjainak arcáról sugárzott, mennyire élvezik, amit csinálnak, és az is nyilvánvaló volt, milyen sokat jelent számukra, hogy az emberek valóban kíváncsiak rájuk. A zenekart egyébként a Csillag születik és X-faktor műsorokból ismert Szabó Ádám (ének, harmonika, zongora) és a kézdivásárhelyi születésű Katona Tamás (dob) mindössze két évvel ezelőtt, 2015 nyarán alapította. Megalakulásukat egy hosszú alkotói időszak követte, ennek eredményeként 2016-ban első kislemezük, idén pedig első videoklipjük is megjelent. Zenéjüket az elektroakusztikus hangzásvilág jellemzi, és egyik különlegességét a harmonika jelenti. Munkájuk gyümölcse most kezdett el beérni, hiszen a zenekar a budapesti fellépések után elindult erdélyi turnéjára, amelynek első állomása volt a kézdivásárhelyi Jazz Café.

A fiúk annak ellenére, hogy elsőre kissé megilletődötten léptek fel a Jazz színpadára, hamar felszabadultak, és igazi örömzenélést csaptak, amelyet a Borudvar teltházas közönsége többször is vastapssal hálált meg. A fülbemászó, ritmusos és energikus dalok pedig a koncert végére sokakat arra ösztönöztek, hogy táncra perdüljenek.

Kovács Ágnes

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük