Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Megjelent a történelmi vetélkedő kiírása

Megjelent a történelmi vetélkedő kiírása Kultúra

Másodszor hirdetik meg egész Székelyföldön a Jancsó Benedek történelmi emlékversenyt, amelynek a 2018/2019-es tanévre szóló kiírása most jelent meg. A magyarországi Jancsó Alapítvány Kovászna Megye Tanácsával, Hargita Megye Tanácsával és Maros Megye Tanácsával közösen hirdeti meg a három székelyföldi megyében tanuló 7-es és 8-os diákoknak szóló versenyt. Az idei verseny témája Erdély aranykora, Bethlen Gábor és I. Rákóczi György uralkodása.

Háromfős csapatok jelentkezését várják Kovászna, Hargita és Maros magyar nyelvű iskoláiból. Iskolánként egy csapat jelentkezhet, a csapatokban részt vehetnek 7. és 8. osztályos tanulók egyaránt. Minden résztvevő csapat mellé felkészítő tanárt kell megnevezni. A vetélkedő első fordulójában egy írásbeli feladatsort kell a csapatoknak megoldani, a feladatsort a Jancsó Alapítvány honlapján teszik közzé 2018. szeptember 20-án. A pályázati anyagot 2019. február 20-ig beérkezően kérik a info@jancsoalapitvany.hu e-mail címre megküldeni. A második fordulóban, a döntőben a beküldött pályamunkák elbírálása utáni legjobb 10 csapat vesz részt. A szóbeli versenyt idén is Sepsiszentgyörgyön tartják 2019 tavaszán.  

A versenyre 2018. október 31-ig lehet jelentkezni a jelentkezési űrlap kitöltésével, amit le lehet tölteni a www.jancsoalapitvany.hu-ról, majd azt az info@jancsoalapitvany.hu e-mail címre kell elküldeni.

 A Jancsó Benedek történelmi emlékverseny a gelencei származású neves pedagógus, publicista nevét kapta, aki az állami és egyházi iskolahálózaton kívüli szabadoktatás megszervezője és népszerűsítője volt, de szakíróként kisebbségpolitikai és nemzetiségtörténeti tevékenységet is folytatott. A vetélkedő célja, hogy a diákokat a szülőföld jobb megismerésére ösztönözzék, felkeltve az érdeklődésüket a székelység élete, kultúrája, történelme iránt.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük