Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Még egy közös kiállítás

Még egy közös kiállítás Kultúra

A Péter Hajnal Margit és Pál Antal házaspár harmadik közös fotótárlata nyílt meg csütörtök délután a sepsiszentgyörgyi Köntés Galériában. Egy év kihagyás után állt össze az új, Illanó fények című kiállítás anyaga, a megnyitón azonban Pál Antal egyedül állt a közönség elé.

A Mandula duó lírai zenei bevezetője és B. Piroska Klára színművésznő versmondása után a tavaly ősszel elhunyt Péter Hajnalra a verniszázson Hlavathy Károly fotóművész, a Mohos Fotóklub elnöke emlékezett, hiszen a képek alkotói is alapító tagjai e társulásnak. A sokféle tehetséggel megáldott, kenyerét építészként kereső Péter Hajni e szavait idézte egy két évvel ezelőtt megesett beszélgetésükből: „Égő vörös fényben látom a fák ágait ősszel, tisztító tüzet látok a fákon és a legelő füvében. Aztán látom, hogy fehér fásliba burkolva ápolja a tél az égés sebeit, ahhoz, hogy tavasszal újjászülethessen minden. Fényes kék életerő serkenti a zöld füvet és a tavasz első virágait. Én érzem, amit látok. Ezt szeretném átadni nektek, az én világom, amit én is ajándékba kaptam.”

Férj és feleség mindenhova együtt mentek, együtt élték meg a fényírás nagy szenvedélyét. Pál Antal immár egyedül folytatja a kettejük által felállított évi egyszeri tárlat hagyományát. 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük