Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Maszkások Csernátonban

Maszkások Csernátonban Kultúra

A csernátoni Haszmann Pál Múzeum idén is meghirdeti február 20–28. között a Maszkások múzeumpedagógiai foglalkozását, melyet szeretettel ajánlanak óvónők, tanítók, tanárok figyelmébe elsősorban, de nem kizárólag, kézimunka-, rajz-, anyanyelvórák vagy foglalkozások alternatív eltöltésére.

 A tevékenység célkitűzése, hogy a résztvevők megismerkedjenek, illetve felelevenítsék farsangi népszokásainkat, hagyományainkat, ezért korosztálytól függően az alábbi témaköröket járják körül: farsangi népszokások a magyar nyelvterületen, jeles napok farsang idején (pl. Bálint-nap, Julianna-nap, húshagyókedd), a csernátoni lovasmaszkázás, arc és álarc – karneválok a nagyvilágban, de mesélnek a régi fonókról, a gyerekekkel ki is próbálják a kukoricabontást, tollfosztást, népdalokat, rigmusokat tanulnak. Minden foglalkozásnak van egy gyakorlati része is, ahol elkészíthetnek egy-egy apró, hazavihető tárgyat, így gipszmaszkot festhetnek, vagy éppen farsangi álarcot nemezelhetnek a résztvevők, tudtuk meg Dimény-Haszmann Orsolya muzeológustól.

A foglalkozáson 10–30 fős csoportok, vagy osztályok 50 lejes múzeumi belépővel vehetnek részt, melyen minden eszközt, kelléket a múzeum biztosít a résztvevőknek. Érdeklődni, jelentkezni a 0746 103 796-os telefonszámon lehet február 17-ig.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük