Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Márkok találkoznak

Márkok találkoznak Kultúra

Július 8-án, szombaton 11 órára a kommandói református templomban várják a leszármazottakat az egerpataki Márk családok 6. vándortalálkozójára.

 

Kérdésünkre Ambrusné Márk Zsuzsanna Emese székelyudvarhelyi ötletgazda elmondta: a családfájukon élő és eltávozott Márk családnevű valamivel több mint 860 szerepel, ami 10,50 métert jelent papíron kinyomtatva. Hozzátette, családjuk története három emlékkönyvben is megjelent, azonkívül készíttetek elődjükről, Márk Péterről egy portrét is.

Az egerpataki Márk székely nemesi család, legkorábbi családi dokumentumuk Báthory Zsigmond fejedelem 1591-ben kelt adománylevele, amit Egerpataki Márk Péter kapott. A szerteágazó családfa jelenleg is kutatás alatt áll.

Kérdésünkre, hogy évente nő-e vagy csökken a találkozón résztvevők száma, Márk Zsuzsanna megjegyezte, ezt nehéz meghatározni, inkább az esemény számít, a jó program. Legutóbb Rétyen találkoztak, ott közel százan jelentek meg. Idén a kommandói leszármazott Kocsis Irén is részt vesz a szervezésben, és a Kocsis család látja őket vendégül a Katinka panzióba. Érdeklődni a 0742.517.995-ös telefonszámon, a zsuzsannamark@gmail.com címen vagy a Márk család Facebook-oldalán lehet.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük