Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Lelkésziktatás, búcsúztatás

Lelkésziktatás, búcsúztatás Kultúra

Szombaton 11 órai kezdéssel a vargyasi unitárius templomban ünnepi istentisztelet keretében iktatják be a december elsejétől Vargyason szolgáló, 49 éves Ilkei Árpád lelkészt. Vasárnap Baróton búcsúztatnak.

 

A feljegyzések szerint korábban, a XVI. század végétől egészen Andorkó Ferenc lelkipásztor tavalyi nyugdíjba vonulásáig tizenkilenc lelkész szolgálta a vargyasi, egyébként az egyetemes unitárius egyház legnagyobb lélekszámú falusi gyülekezetét (a 2011-es népszámláláskor a falu 1647 lakosából 1290-en vallották unitáriusnak magukat), így a hivatalát most elfoglaló tiszteletes lesz a huszadik lelkipásztora Vargyasnak. Ilkei Árpád a falu szülöttje, eddig Homoródújfaluban szolgált.

Másnap a baróti unitárius egyházközségnél is ünnepi esemény lesz. Harminchárom évnyi, Baróton töltött szolgálati idő után nyugalomba vonul Kiss Alpár lelkész, akinek kibúcsúzó istentiszteletére 14 órától kerül sor. Kiss Alpárt közösség- és templomépítő munkájáért 2014-ben díszpolgári címmel tüntette ki a város, neki köszönhetően épülhetett meg 1991–1995 között a baróti unitárius templom. Sorrendben ő volt a negyedik lelkésze a baróti unitáriusoknak.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük