Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Lehetőségek kutatása

Lehetőségek kutatása Kultúra

A megyeszékhelyi Lábas Ház adott otthont Csóka Szilárd Zsolt képzőművész február 2-ig látogatható, egyéni festészeti kiállításának, amelynek megnyitójára a Balassi Intézet – Sepsiszentgyörgyi Magyar Kulturális Központ szervezésében került sor január 11-én.

A szép számban egybegyűlteket házigazdaként Vécsi Nagy Zoltán, az Erdélyi Művészeti Központ vezetője, a szervezők nevében pedig Szebeni Zsuzsa intézményvezető üdvözölte.

„Végtelennek képzeljük világunkat, merthogy a végét nem találtuk eddig. Nyomasztó érzés magunkat ezzel a léptékkel mérni, mégis újabb végteleneket nyitunk. Ilyen végteleneket próbálok én is nyitni a festményeim felületén, keresve a további lehetőségeket” – vall magáról a fiatal művész, aki 1988-ban látott napvilágot Marosvásárhelyen. Szülővárosa művészeti líceumának az elvégzése után tanulmányait a kolozsvári Képzőművészeti és Design Egyetem Festészet Szakán végezte. Képességeit és tudását ösztöndíjasként egy éven át a spanyolországi Cuenca Universidad de Castilla – La Manchán is pallérozhatta. Egyéni kiállításai eddig Marosvásárhelyen, Kolozsváron, Csíkszeredában és Gödöllőn voltak, és tíz csoportos kiállításon vett részt munkáival.

Csóka Szilárd Zsolt olajfestményeinek alapját a táj szolgáltatja. A tájkép „fogalma azonban nem fedi teljesen az alkotások műfaját, mégis ez a meghatározás áll legközelebb az igazsághoz” – állapította meg Ungvári-Zrínyi Kata műkritikus ez alkalomból elhangzott beszédében.

Az eseményhez illő hangulat megteremtéséhez Éltes Áron szaxofonjátéka is nagyban hozzájárult.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük