Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Lehet jelentkezni

Lehet jelentkezni Kultúra

Idén 15. alkalommal szervezi meg a gyulafehérvári Caritas az önkéntes tábort, melynek során közösségi összefogással újítanak fel egy-egy épületet, templomot, iskolát. Idén a Hargita megyei Kápolnásfaluban dolgoznak az önkéntesek.
A 2018-as önkéntes tábor mottója: „Közösen egy közösségért”. A táborlakók Kápolnásfaluban dolgoznak, a település vendégei lesznek, ahol összefogva, közösen dolgoznak majd a falu, a közösség szépítése, építése érdekében. A programnak két része lesz: épületeken, köztereken zajló fizikai munka, illetve közösségépítő, szociális programok szervezése a kápolnásiaknak.
A napi hat órás munka során felújítják a település játszótereit, parkjait, segítenek a tűzifa felvágásában és elrakásában a különböző intézményeknél, de a patakmedret és a borvízforrások környékét is kitakarítják. Gyerek- és családi napot, tematikus idősek napját szerveznek, illetve más szabadidős és kulturális programokra várják a helyi közösséget.
A táborra június 18–22. között kerül sor, a szervezők biztosítják a szállást és étkezést, az alsó korhatár 15 év, kiskorúaknak szülői beleegyezés szükséges. A háromszéki jelentkezőket a sepsiszentgyörgyi fiókszervezetnél várják.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük