Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Láttatták is, hallatták is

Izmosodik a versnapi koprodukciós ünneplés a kézdivásárhelyi Nagy Mózes és a szentgyörgyi Mikes Kelemen elméleti líceumok között, idén már másodszor született az iskolák diákjainak legsikerültebb versillusztrációiból kiállítás és ünnepi műsor – ezt kedden az Árkosi Kulturális Központ fogadta be Sepsiszentgyörgyön.

Tavaly Koszta Ervin, a Nagy Mózes rajztanára kérte fel a Mikest az együttműködésre, idén utóbbiak hívták meg a rendezvényt s a résztvevőket Szentgyörgyre. Török Katalin magyartanárnő üdvözölte a versengés mellőzésével született közös akciót.

A két iskola X. és XI. osztályos diákjait arra kérték fel, hogy 20. századi magyar költők verseit illusztrálják, főleg az általuk értelmezett üzeneteket. A technikára nézve szabad kezet kaptak, lehetett tusrajzot, pasztellt, grafikát, temperafestményt készíteni, viszont egy pozitív üzenetet kiemelését vártak el tőlük, és értékelték a leghűbb ábrázolást, a kompozíciót, a szín- és formavilágot, a részletgazdagságot, színharmóniát.

József Attila, Nemes Nagy Ágnes, Kosztolányi Dezső, Dsida Jenő verseihez száznál több rajzot készítettek a diákok, ezekből a legjobb 27 szerepel a Bástya-házban. Díjazták is a lelkes résztvevőket, Haszmann Réka rajztanár adta át az okleveleket a Nagy Mózesből I. díjas Zsigmond Eszternek (X.C), a II. Hodor Barbarának (X.C), a III. Kovács Ágotának és Kerezsi Kingának (X.B.). A Mikesből első helyen végzett Bartha Orsolya (XI. C), a másodikon Luka Noémi (XI. C), a harmadikon Józsa Krisztián (X. B) és Barta Krisztina (XI. C).

E színes háttér előtt adták elő a Mikes tizenkettedikes diákjai a József Attila emlékére készített verses összeállítást, az ünnep lényegi részeként.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük