Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

„Különleges lesz az új album”

„Különleges lesz az új album” Kultúra

Az Erdélyben, illetve határokon túl is közkedvelt TransylMania zenekar szombaton a vargyasi Daniel-kastélyban családi nappal, izgalmas bemutatókkal, érdekes foglalkozásokkal, kiállításokkal, fergeteges koncerttel, örömzenéléssel ünnepli 15. születésnapját. A házigazdák minden érdeklődőt szeretettel várnak.

 

Cseresznyés Szilamér, az etno-rock muzsikát játszó zenekar basszusgitárosa, vezetője elmondta, nemrég tértek haza egy többmegállós külföldi turnéról, ezt egyfajta előünneplésként tartják számon, illetve szombaton (június 24-én) színes, egész napos rendezvénysorozattal kedveskednek minden, a zenekarral ünnepelni vágyó személynek.

– Kovászna Megye Tanácsánál pályáztunk, nagyrészt az ő támogatásával sikerült kivitelezni ezt a családi napot, ahol gyermekeknek, felnőtteknek tartunk táncházat, de lesz karikatúra- és festménykiállítás, örömzenélés, koncertek, gyermekprogramok, játszóház, kézműves foglalkozások, lovagi játékok, továbbá különféle előadások, szakmai beszélgetések is.

A zenekar az elmúlt 15 év folyamán számos sorsfordulót ért meg. A 12. születésnap alkalmával adták ki negyedik albumukat, ennek a címe a misztikus számként emlegetett Tizenkettő volt: ekkor fogalmazódott meg, hogy új periódus kezdődik számukra, amit zeneileg, emberileg is másképpen kezelnek, mint az addig tették.

– Megszületett az elhatározás, hogy az etno-rock stílusunkat elmozdítjuk a jazz műfaja fele, és fontos lépés volt a „magunknak zenélés”, hiszen addig csak arra összpontosítottunk, hogy megtaláljuk a helyünket a piacon, illetve koncertszervezéssel küszködtünk. Szerintem ennek az elhatározásnak az eredménye, hogy ma is létezik a zenekar – magyarázta Cseresznyés Szilamér, hangsúlyozva, hogy a pár éve átszervezett, mostanra kialakult csapat tagjai emberileg is egymásra találtak, összerázódtak.

Faggatózásunkra elárulta, fejében már összeállt az új, ötödik lemez anyaga, koncepciója.

– Télen vonulnánk stúdióba, meglepetésnek tartogattam eddig, a zenekari tagok sem tudnak róla konkrétan, de most előrebocsátom, hogy tervek szerint az új albumra kimondottan instrumentális muzsikát rögzítünk majd.

A szombati ünnepségen az állandó programoknál még közreműködnek: a Bodvaj Egyesület, Nagy Adél tanítónő, kézműves oktató, Lukács Kinga óvónő, Boér Tímea óvónő, a Kárpátok Őrzői Íjász egyesület (Demeter Vilmos íjász), a Vadon Egyesület, a Diakónia Keresztény Alapítvány Idősgondozó Szolgálata és a Laura Ház Egyesület.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük