Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Különleges Arany-busz

Különleges Arany-busz Kultúra

Rendhagyó, autóbuszban berendezett kiállítással emlékszik Arany János születésnek 200. évfordulójára a budapesti Petőfi Irodalmi Múzeum. A mozgótárlat szerdán Csernátonban, majd Kézdivásárhelyen állomásozott, mától viszont Sepsiszentgyörgyön tekinthető meg a központi park fölötti parkolóban.

Az Arany János életét és költészetét bemutató vándorkiállítás a budapesti Petőfi Irodalmi Múzeum immár a negyedik autóbuszban berendezett tárlata, amely 2017 júliusától járja a magyarországi és határon túli magyarlakta településeket. Erdélyi körútja során a kiállítás szerdán délelőtt a csernátoni Haszmann Pál Múzeum kertjében állomásozott, majd délután és csütörtökön a kézdivásárhelyi sportcsarnok parkolójában volt megtekinthető.

Takács Erika projektkoordinátor szerint a kiállítás nem csak a helyszíne miatt különleges. A tárlat látogatói először Arany János életrajzával megismerkedhetnek, majd a balladái kerülnek előtérbe.

– Van pár nagyon népszerű, interaktív monitorunk, amelyek szójátékok, illetve videójátékhoz hasonló programokkal ismertetik meg a költő életrajzát, műveit. Térképes monitorunk bemutatja, merre járt-kelt Arany János, illetve hol találhatóak a jelenleg róla elnevezett épületek, utcák. Emellett a kiállítás során bele lehet hallgatni Arany-szavalatokba, megzenésített versekbe, interjúkba, kisfilmekbe – részletezte Takács.

A busz külseje is különleges, egy Toldi képregény látható, olvasható rajta, a helyszín hangulatát pedig egy, a felszálláskor kapott buszjegy fokozza.

Pap Eszter Edina

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük