A honlap többnyire a Kovászna megyében megjelenő Székely Hírmondó napilap írásait jeleníti meg, de csak részben azonos annak tartalmával.

Koszta Ervin élményképei

Koszta Ervin élményképei Kultúra

Impressziók címmel nyílt meg péntek este Koszta Ervin (1972) festészeti tárlata a sepsiszentgyörgyi Kónya Ádám Művelődési Házban. A képzőművész vegyes technikával készült, a születés és az elmúlás gondolatiságát is magukban hordozó művei különböző töltetű és erősségű érzelmeket sugároznak.

A Nagyváradi Vizuális Művészeti Főiskolán végzett alkotó jelenleg a kézdivásárhelyi Nagy Mózes- és a sepsiszentgyörgyi Mikes Kelemen-líceumok vizuális nevelés és rajztanára. Nem véletlen tehát, hogy eddigi alkotásai a felsorolt városokban kerültek bemutatásra közös, de az utóbbi időben immár egyéni tárlatokon is.

„Az impresszió magyar jelentése benyomás, hatás, pillanatnyi élmény, és Claude Monet (1840- 1926) francia festő révén vált világszerte ismertté. Impresszió, a felkelő nap 1872-ben festett képe címéből alkotta meg ugyanis Louis Leroy kritikus az „impresszionizmus” szakszót, mely egy új művészeti irányzat névadója lett” – tudhattuk meg a kiállítást megnyitó Erőss Botond történelemtanártól.

A november 22-ig megtekinthető alkotásokat szemlélve úgy tűnik, hogy valóban a pillanatnyi élmény szülte őket, de arról is megbizonyosodhatunk, hogy hatásuk hosszú távon is érvényesül

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások