Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Kórusest Baróton

Kórusest Baróton Kultúra

Szombat este kóruselőadásokat tartottak a baróti református templomban. Az est fénypontját a kolozsvári Protestáns Teológiai Intézet férfikarának a fellépése jelentette, melyet a kanadai származású Brian Johnston vezényelt. A jelen levő négy kórus végül közös énekléssel is megörvendeztette a hallgatóságot.

Tordai Árpád helybéli református lelkész köszöntője után elsőnek az Aczél Zsuzsánna vezette baróti Zathureczky Gyula Református Énekkar dalai csendültek fel a templomban, majd Tordai Ákos és Tordai Magor, valamint Baciu Marius és Bányai Csaba énekeit hallgathatta a közönség. A Kézdi-Orbai Református Egyházmegye lelkészcsaládjainak kórusát Ruszka Sándor vezényelte, őket követően a sepsibodoki református kamarakórus énekelt Deák Kincső irányítása mellett. A Johnston vezette férfikórus magyar és angol nyelvű kórusműveket szólaltatott meg, miközben Nagy Albert Ákos előadásában elhangzott Wass Albert Emlékezés egy régi márciusra című verse is.

A felemelő előadás végén Tordai tiszteletes virággal köszöntötte a kórusvezetőket, Brian Johnstonnak pedig egy, a baróti templomot ábrázoló metszetet nyújtott át ajándékkén

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük