A Brian Johnston vezette férfikar is énekelt a baróti református templomban

Szombat este kóruselőadásokat tartottak a baróti református templomban. Az est fénypontját a kolozsvári Protestáns Teológiai Intézet férfikarának a fellépése jelentette, melyet a kanadai származású Brian Johnston vezényelt. A jelen levő négy kórus végül közös énekléssel is megörvendeztette a hallgatóságot.

Tordai Árpád helybéli református lelkész köszöntője után elsőnek az Aczél Zsuzsánna vezette baróti Zathureczky Gyula Református Énekkar dalai csendültek fel a templomban, majd Tordai Ákos és Tordai Magor, valamint Baciu Marius és Bányai Csaba énekeit hallgathatta a közönség. A Kézdi-Orbai Református Egyházmegye lelkészcsaládjainak kórusát Ruszka Sándor vezényelte, őket követően a sepsibodoki református kamarakórus énekelt Deák Kincső irányítása mellett. A Johnston vezette férfikórus magyar és angol nyelvű kórusműveket szólaltatott meg, miközben Nagy Albert Ákos előadásában elhangzott Wass Albert Emlékezés egy régi márciusra című verse is.

A felemelő előadás végén Tordai tiszteletes virággal köszöntötte a kórusvezetőket, Brian Johnstonnak pedig egy, a baróti templomot ábrázoló metszetet nyújtott át ajándékkén

Névtelen hozzászólások:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Facebook hozzászólások:

Ajánló

Művész Mozi by Cityplex programja

Cím: Hupikék törpikék – Az elveszett falu (amerikai családi animációs film, 89 perc) AG Program: Március 25.: 11:15 R, 13:00 r Március 26.: 11:15 R, 13:00 r Leírás: A törpök nem fakulnak. Az egyik okos, a másik ügyes, a harmadik csinos, a negyedik mindenben megbotlik – és a legtöbbjüket meg szeretné főzni egy Hókuszpók nevű, […]

AJÁNLÓ

* Ma és holnap 18 órától a Tamási Áron Színház kamaratermében Igor Bauersima norway.today című darabja tekinthető meg.

Játsszuk azt, hogy… Alma

Egy rendkívüli asszonyról, Alma Schindler életéről szól a kassai Thália, a Jelenlét Színház és a Szkéné közös produkciója, amely holnap, március 24-én 19 órától tekinthető meg a Háromszék Táncstúdióban.

Vacsora filozófussal

Pénteken, március 24-én 20 órától Borbély Zsolt Attila lesz a kézdivásárhelyi Jazz bisztró vendége. Kollégánk ezúttal nem publicistaként lesz jelen, hanem remek magyar borokat hoz magával.

Harmonikától a fagottig

A kézdiszentléleki származású, Nagyszebenben élő fagottművészt az idei, márciusi ünnepi hangversenyen szólistaként láthatta a sepsiszentgyörgyi közönség. Pedig diákként még matekkel is tömték a fejét.

Ajánló

MOZI Ma 17.30-tól Szépség és a szörnyeteg (am. musical, 123 p.,); 18 óra Némaság (am. tört. dráma, 95 p.); 21 óra Kong: Koponya-sziget (am. akciófilm, 118 p.); 21.15 Érettségi (román dráma, 128 p.)   SZÍNHÁZ * Ma 19 órától a kovásznai művelődési központban a kézdivásárhelyi Városi Színház bemutatja Ray Cooney Ketten a neten című előadását. […]

Szicília az INdiVINO-ban

Aki nem foglalt előre helyet vagy nem volt meghívója, az egyszerűen nem kapott helyet a múlt hét végén az INdiVINO Borstúdióban a szicíliai étkek bemutatóján.

Szentesiek Háromszéken

A magyarországi Emberi Erőforrás Támogatáskezelő Határtalanul! programja tette lehetővé, hogy március 11–15. között együtt dolgozhassanak és készüljenek a március 15-i ünnepre Sepsiszentgyörgyön a Plugor Sándor Művészeti Líceum színészosztályainak és a szentesi Horváth Mihály Gimnázium drámatagozatának diákjai.

Márciusi ifjakat hozott

Kedden, a kovásznai Városi Művelődési Ház Ignácz Rózsa Termében, a Fábián Ernő Népfőiskola szervezésében Benkő József történész-doktorandusz, hadtörténet-kutató, hagyományőrző tartott előadást Szabadságharc emberközelből címmel, a teltházas teremben.

A malackáknak sikerük van

A szakma világnapján a sepsiszentgyörgyi Cimborák Bábszínház két szabadtéri meglepetés-produkcióval aratott sikert. Már a díszlet összeszerelése is odavonzotta a nézőket.

Ajánló

MOZI Ma 17.30-tól Szépség és a szörnyeteg (am. musical, 123 p.,) 17.30 Arany (am. kalandfilm, 121 p.), 19.45 Némaság (am. történelmi dráma, 95 p.), 20 óra Sleepless (am. akció, 95 p.).   SZÍNHÁZ * Március 23-án, csütörtökön és 24-én, pénteken 18 órától a Tamási Áron Színház kamaratermében Igor Bauersima norway.today című darabja tekinthető meg. * […]

A „lucerna” története

A kézdivásárhelyi Gyűjtemények Házában pénteken mutatták be Miklós István „Indián” festő- és tetoválóművész Tattoo sztorik című könyvét.

Korabeli csodák jegyzéke

Dr. Szőcsné Gazda Enikő néprajzkutató megfogalmazása szerint „egy rejtélyes szerző rejtélyes módon megőrződött kéziratának” a forráskiadványát ismertették azon a könyvbemutatón, melynek a sepsiszentgyörgyi Székely Nemzeti Múzeum adott otthont szombat este. Az érdekfeszítő rendezvény szervezője Magyarország Csíkszeredai Főkonzulátusa, házigazdája pedig a Balassi Intézet sepsiszentgyörgyi fiókjának vezetője, Szebeni Zsuzsa volt.

Ajánló

MOZI Ma 17.30-tól Szépség és a szörnyeteg (am. musical, 123 p.,) 17.30 Arany (am. kalandfilm, 121 p.), 19.45 Némaság (am. történelmi dráma, 95 p.), 20 óra Sleepless (am. akció, 95 p.).   SZÍNHÁZ * Ma 13 órától a kézdivásárhelyi Vigadó Művelődési Ház nagytermében Ray Cooney Ketten a neten c. darabja tekinthető meg a Városi Színház […]

Zászlónk és címerünk

A magyar Országgyűlés 2014. december 17-én meghozott határozatával március 16-át a magyar zászló és címer napjává nyilvánította – tudhattuk meg dr. Szekeres Attila István heraldikustól, az Erdélyi Címer- és Zászlótudományi Egyesület elnökétől.