Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Kortárs román festők

Kortárs román festők Kultúra

Hét kortárs, román festő mutatja be munkáit az Árkosi Kulturális Központban, az Olt utcai volt Bástya vendéglő épületében. A megnyitót ma 18 órától tartják.

A kiállított mintegy negyven víz- és olajfestmény többsége itt a vidéken, Bikfalván, Keresztváron, Prázsmáron, Bodzavámon, Bodzafordulón és Bredéten készült. A kiállítás anyaga a helyszínen megvásárolható.
– Egy művész nem keresi a hajlamát, hanem legbensőbb énjében fedezi fel azt. Ezen az egzisztenciális úton különböző emberi és művészi tapasztalat gyűl fel, egyéni vizuális látásmódot alakít ki, és ezzel meghatározza minden alkotó összetéveszthetetlen művészi egyéniségét. A festő a rajzból a forma hittudományát, a színből a világ csodáját hozza létre – nyilatkozta Teodor Vişan galaci alkotó.
Ilie Leu és Vasile Ostahi Moldova kisinyovi, illetve Teodor Vişan galaci, Grigore Carata tulceai, Silvia Tiperciuc bákói, Ioana Palamar és Irina Voicu iaşi-i festők egy bodzavidéki alkotótábor végén tartanak, amelyet magánkezdeményezésre, a DHS Baby Kft. támogatásával idén immár harmadik alkalommal szerveztek meg.
A kiállítást Petre Străchinaru és Kopacz Attila, az Árkosi Kulturális Központ egykori és jelenlegi igazgatója nyitja meg.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük