Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Kezdődik az alkotótábor

Csernátonban szombaton kezdődik a szeptember 9-ig tartó IKA alkotótábor, míg vasárnap az Ika-vári színpadnál rendezik a III. Huszár- és katonadal-találkozót.

Szombaton a Sylvester Lajos Könyvtárban a szervezők – Ágoston József kultúrigazgató, könyvtáros és Székely Géza művészeti vezető – fogadják a képzőművészeket, majd az Enikő Panzióban történő elszállásolás és vacsora után lapunkat mutatja be Kocsis Károly főszerkesztő, Dimény H. Árpád költő, vezető szerkesztő és Czegő Zoltán költő-író.
Vasárnap, a műtermek berendezése után a résztvevők a III. Huszár- és katonadal-találkozóra látogatnak el, mely keretében a 12 órakor Alsócsernáton központjában esedékes megnyitót követően, 15 órától az Ika-vári színpadon 14 település férfikórusa, a kézdiszentkereszti Tisztás Néptáncegyüttes, a csernátoni Pántlikácsa Ifjúsági Néptánccsoport, Veres Hunor és zenekara, továbbá a Sepsibükszádi Fúvószenekar produkcióit láthatja a közönség. Rossz idő esetén a rendezvényt az alsócsernátoni református templomban tartják meg.
Hétfőn délelőtt az alkotótábor résztvevői a Haszmann Pál Múzeumba látogatnak, délután az udvarházakat tekintik meg, 19 órakor pedig a könyvtár pincegalériájában a Salamon Ferenc tanár gyűjteményét bemutató Ex-libris tárlatmegnyitón vesznek részt. Az alkotótábor ünnepélyes megnyitóját hétfőn este tartják. Kedden Ikafalvára látogatnak, este Sántha Attila-könyvbemutatót rendeznek. A szerdai nap az alkotás jegyében telik, este Salamon Ferenc könyvbemutatóján vesznek részt a táborozók. Csütörtökön Albisba, pénteken Márkosfalvára és Hatolykára kirándulnak a résztvevők, majd este népdalestet rendeznek. Szombaton, vacsora után Csernáton múltjáról és jelenéről néznek filmet, majd vasárnap 17 órakor a könyvtár pincegalériájában nyitják meg a táborzáró kiállítást.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük