Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Két hónap múlva adásban

Két hónap múlva adásban Kultúra

Tegnap a kézdialmási Avas-tető alatt a Csemetekert szomszédságában levő, Egerkút nevű részen második alkalommal szerveztek hagyományőrző kalákát. Az eseményen a Duna Televízió stábja is jelen volt, filmet készítve a kaszálásról.
Öt lemhényi és hét kézdialmási kaszás tett eleget Cserei Lázár megyebíró felkérésének, így ismét sikerült tető alá hozni a hagyományőrző kaszálást. Ez idén is rendhagyóra sikeredett, hiszen míg tavaly a Kárpát expressz műsorában tűzték műsorra az eseményről készített rövidfilmet, addig idén a Hazajárók voltak jelen a festői szépségű részen levő kaszálón, hogy az eseményt is belefoglalják egy nagyobb lélegzetű, egy adást kitevő műsorba.
Kenyeres Oszkár, a Hazajárók egyik műsorvezetője érdeklődésünkre elmondta: körülbelül két hónap múlva kerül műsorba a Répát-hegység címet viselő felvétel, a stáb a Katrosában, Esztelneken, Csomortánban, Kézdiszentkereszten, Kurtapatakon és Bélafalván is forgatott, elmondása szerint csodálatos szépségű helyekre jutva el.
Oszkár kifejtette: a hónap végén a stáb az amerikai kontinensre utazik, ott közönségtalálkozókon vesznek részt az Egyesült Államokban és Kanadában élő magyarokkal. „Célunk az, hogy filmjeinkkel arra ösztönözzük az embereket: térjenek haza szülőföldjükre, vagy legalább látogassák meg, hiszen az élmény mindent megér” – mondotta a Háromszéken is nagy népszerűségnek örvendő „hazajáró”. A kaláka és a forgatás részleteire jövő héten bővebben visszatérünk.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük