Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Kerámiatábor a Borudvarban

Kerámiatábor a Borudvarban Kultúra

Hétfőn megérkeztek a vendégek, holnaptól pedig már élesben zajlik a kézdivásárhelyi KreaKids Stúdió nemzetközi kerámiatábora a Borudvarban, amelyhez bárki csatlakozhat.

A szervezők ígérete szerint a kerámiakészítésen keresztül a táborozók nemcsak az agyagozás rejtelmeibe nyernek betekintést, hanem az adott témához fűződő tudásukat is bővítik. Az első vendégek – előadók és diákok – hétfőn érkeztek meg Dániából, illetve Lugosból, számukra az első három nap ismerkedéssel telik, feltérképezik a várost, illetve megtekintik a kreatív magániskolában zajló alkotási folyamatokat is.
– A csütörtöktől vasárnapig tartó négy tábori nap nem csak a kreásoknak szól, hanem bárki bekapcsolódhat, napi hat órában részt vehet az előadásokon, lehetőleg jelezzék Facebookon részvételi szándékukat – részletezte Babos-Má­thé Réka, megjegyezve, hogy a szerb küldöttség betegség miatt nem lehet jelen.
A szervezők tematikus esteket terveznek székely, román és dán jellegzetességekkel, koncerttel. „Van egy olyan ötletünk, hogy a résztvevő keramikusokkal közösen egy kisvárost készítünk agyagból, amit majd kiégetünk és kiállítunk, és amelynek lesz dán, székely és román része is” – tette hozzá Erőss Sándor.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük