Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Képzeletbeli liftezés

Képzeletbeli liftezés Kultúra

Február 22-én, csütörtökön 19 órakor mutatják be a sepsiszentgyörgyi Háromszék Táncstúdióban Fehér Ferenc magyarországi koreográfus elképzelése nyomán és rendezésében az M Studio Lift – boys will be boys című előadását – jelentette be pénteki sajtótájékoztatóján Márton Imola, a társulat művészeti vezetője.

Fehér Ferenc neve nem ismeretlen a sepsiszentgyörgyi közönség előtt, hiszen eddig már három darabot – a Kampf (2013), a Személyazonosság (2015) és A Jó, a Rossz és a K**va anyád (2016) – vitt színre sikerrel az M Studio művészeivel.

Márton Imola szerint a Lift sajátos, mozgásnyelvezete hasonló az előbbi hároméhoz, azonban témáját, a játéktér nagyságát és a szereplők számát tekintve egyaránt eltér azoktól. Ez utóbbiak például csupán hárman vannak, de még így sincs könnyű dolguk a szűk, mindössze 2×2 méteres alapterületű térben, hiszen a mozgásszínház eszköztárával kell közvetíteniük az előadásba sűrített gondolatokat.

Amint a rendezőtől megtudtuk, maga a mű három képzeletbeli üzletembernek az együttliftezése során tapasztalható viselkedését és megnyilvánulásait szeretné bemutatni. Ez pedig azért érdekes, mert folyamatos pénzhajhászásuk közepette ez az egyetlen hely és alkalom, amikor ki tudnak bontakozni és önmagukká válni.

A premiert követően Sepsiszentgyörgyön február 24-én, március 10-én és 27-én, a színház világnapja alkalmával lesz műsoron az előadás, amelyet március 7-én Szabadkán, a Kosztolányi Dezső Színházban is bemutat a társulat.

A bemutatóra 5 lejes helyjeggyel érvényesek az Ábel-bérletek, helyet előjegyeztetni, jegyet vásárolni a Kulturális Szervezőirodában (tel.: 0267.312.104) és a www.biletmaster.ro oldalon lehet. Az előadás 14 éven aluliaknak nem ajánlott.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük