Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Jól fogadják az új albumot

Jól fogadják az új albumot Kultúra

Idén immár hatodik életévét tapossa a sepsiszentgyörgyi, határokon túl is egyre nagyobb elismerésnek, népszerűségnek örvendő Selfish Murphy zenekar, amelynek legénysége pár hete kiadott, új albummal ünnepel. Martinka János basszusgitáros, csapatvezető elmondta, tavaly szeptemberben döntöttek úgy, hogy másképpen iparkodnak megközelíteni az ír-kelta-székely muzsikát, így nem feldolgozásokra, „átdolgozásokra” alapoznak, hanem kimondottan saját számokba fektetnek energiát.

– Márciusban jelent meg a 9 új saját dalt bemutató lemezünk (plusz két, rajongók által igényelt bónuszfeldolgozás), amelynek egyik érdekessége, hogy három országban, Romániában, Magyarországon és Svájcban rögzítettük a hangszereket – avatott be a részletekbe Martinka.

A csapat idén már 11 állomásos, négy országot átfogó európai turnén van túl, illetve tegnap indultak egy újabb, több országot érintő, 21 napos turnéra. Újdonságnak számít továbbá, hogy a csapat vezetője fél lábbal Budapestre költözött, itt próbálják nagy erőbedobással népszerűsíteni a Selfish Murphy-t. A zenekar Sepsiszentgyörgyön legközelebb a városnapokon, április 29-én muzsikál a nagyszínpadon.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük