Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Jókedvre derít és fitten tart

Jókedvre derít és fitten tart Kultúra

Várakozáson felül sok bentlakó kapcsolódott be abba a zenés foglalkozásba, amelyet a Közegészségügyi Igazgatóság és a Philadelphia Pro familia Support egyesület zeneterapeutáinak közreműködésével szervezett a Za­thurecky Berta Idősotthon.
Speciális hangszerek (xilofonok), amelyeken a hangjegyek különböző színekkel vannak megjelölve, és a színes kotta módszer segítségével fejlesztik rendszeresen a sérült gyermekeket Gáspár Melinda és Préda Hermina zeneterapeuták, de a zenélés, a dallamkövetés az öregek motorikus képességeit, memóriáját, asszociatív és olvasási képességét is óvja a korral járó regresszív folyamatoktól.
Annak ellenére, hogy sokszor nehéz őket bevonni a közös tevékenységekbe (amelyre személyesen hívtak le mindenkit a szociális munkások), a játékos zenés foglalkozásba mindenki szívesen bekapcsolódott, örömmel, mosolyogva játszott, olykor még izgult is, hogy ne hibázza el a ritmust, a dallamot. Noha most is volt olyan, aki szobájában maradt, mert nem volt kedve kijönni vagy egészségi állapota nem engedte, olyan idős is akadt, aki gyengesége ellenére is részt vett a gyógyító zenés foglalkozáson.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük