Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Jó élményt nyújt

Jó élményt nyújt Kultúra

Péntek délután az Erdélyi Művészeti Központban megnyílt Fazakas Tibor festőművész kiállítása, melyet fogadtatása és a művek érvényesülése alapján az alkotó élete talán legjobb verniszázsának titulált. Ritka egységű életműből láthatunk egy fejezetet az op-art közkedvelt stílusában.
Dimény András brassói képzőművész méltatásában vázolta a művészeti irányzat előzményeit, melyek erősen kötődnek a XX. század eleji architektúrához, a kor mozgást megelevenítő futurista és konstruktivista tanulmányaihoz és az urbánus környezethez, amelyben a művészek az épületek falainak az op-art által való illuzórikus áttörését tűzték ki célul.
Fazakas Tibor témái sorozatokba rendeződnek: ablakok-rozetták-boltívek-csövek utalnak a térszerkezetekre, tükröződések, hullámok, tornádók-forgások-szélmalmok a fényjelenségekre és mozgásra, a metamorfózis-genezis-kapcsolatok, a jin-jang az átváltozásra, keletkezésre. Az önkifejezés eszköztára stabil, csak a képi motívumokat variálja a művész. Aránylag kisméretű képei zárt kompozíciójukkal befelé fordulásra utalnak.
Az EMŰK munkatársainak következetes munkáját is dicséri, hogy örvendetesen sok fiatal volt jelen a tárlatmegnyitón.
Bodor András

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük