Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Jelentkezőket várnak

Jelentkezőket várnak Kultúra

Sepsiszentgyörgyön is szép számmal vannak olyan fiatalok, felnőttek, akik még nem felejtették el a játék örömét: elsősorban őket várják a megyeszékhelyi Zamat Kávézóba az országos Catan bajnokság helyi fordulójára, október 21-re.

Sepsiszentgyörgy tavaly szeptemberben állt be azon városok közé, ahol úgynevezett Board Game Café, vagyis társasjátékos kávézó működik, nevezetesen a Kőrösi Csoma Sándor utcában található Zamat Kávézó, ahol több mint 70 társasjáték van használatra bocsájtva.

A kicsiny helyiség egyre több visszajáró vendéggel büszkélkedik: a Catan Telepesei egyike a legtöbbet játszott társasjátékoknak. Az országos Catan-bajnokság helyi fordulójának társszervezője az Ideal Board Games, az első 5 helyezett nyereményeit biztosítja.

A játék-nyeremények mellett a legjobb játékosok továbbjutnak a novemberi marosvásárhelyi döntőre, ahol Románia legjobbjai mérhetik össze tudásukat. A romániai bajnok pedig eljuthat akár az Essenben, Németországban szervezendő Európa-bajnokságra is.

A helyi fordulóra előre kell jelentkezni, amit bárki megtehet a 0745.461.044-es telefonszámon vagy személyesen a Zamat Kávézóban. A részvételi díj 10 lej. A verseny október 21-én, szombaton 11 órakor kezdődik: legalább 3 játszma lesz, így délutánig is elhúzódhat.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük