Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Játsszuk azt, hogy… Alma

Játsszuk azt, hogy… Alma Kultúra

Egy rendkívüli asszonyról, Alma Schindler életéről szól a kassai Thália, a Jelenlét Színház és a Szkéné közös produkciója, amely holnap, március 24-én 19 órától tekinthető meg a Háromszék Táncstúdióban.

A Kántor Kata rendezésében készült előadás szöveg, zene és tánc különleges szövedéke, amely Nagy András műve alapján építi fel Alma Schindler portréját. Az 1879-ben, művészcsaládban született Alma Schindler Bécs legszebb leánya, később szívtipró dívája, aki Gustav Mahler zeneszerző és Walter Gropius építész múzsája, majd Franz Werfel író felesége, valamint Klimt, Kokoschka és Zemlinsky nagy szerelme volt. A szövevényes életű nő a történet idején vár valakit, egy papot, akitől megváltást remél, választ a kérdéseire, paradox módon arra kérdésre is, hogy „mi a szerelem?”

A Játsszuk azt, hogy… Alma című produkció egy rendhagyó szólóelőadás, melyben a főszerepet a kassai Thália Színház tagja, Varga Lívia alakítja, a pap szerepében Madarász Máté látható. A téma a zene, a képzőművészet, az építészet és az irodalom iránt érdeklődők figyelmét is felkelti, valamint a hit, a megváltás kérdéskörének ellentmondásaira is rávilágít.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük