Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Játék, tanulás, szórakozás

Játék, tanulás, szórakozás Kultúra

Javában folyik Kálnokon a hagyományos ökumenikus gyermek-bibliahét. A foglalkozásokon naponta negyvennél több gyerek vesz részt, közülük 10-12 városból jött „idegen”, akik a nagyszülőknél nyaralnak. Tóth Anna tiszteletes asszony munkáját 14-15 IKÉ-s és a nőszövetség tagjai segítik.

Sadrák, Mésák és Abednégo, Dániel barátai megmenekültek a lángokból, pedig annak rendje és módja szerint bevetették őket a tüzes kemencébe – ez volt a Dánielhez kötődő tegnapi foglalkozáson az IKÉ-sek által előadott jelenet a kálnoki gyermek-bibliahéten.

A gyerekek reggel a templomban megismerkednek a hitéért mindenkor bátran kiálló Dániel próféta egy-egy történetével. Ezt követően három korcsoportra oszolva különböző, a nap történetéhez kapcsolódó foglalkozáson vesznek részt, majd 12-től átismétlik az aznap látottakat és rögzítik a napi aranymondását. Ezt követően a támogatóknak hála egy kis uzsonna következik, és úgy mennek haza, de csak 17 óráig, amikortól közös játékra gyűlnek össze.

Tóth Anna tiszteletes asszony nem győzi dicsérni a bibliahét körüli „példás összefogást” és az IKE fiataljait, akik önkéntesen és szeretettel segítenek. A kálnoki bibliahetet jövőre az unitárius egyház szervezi.

 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük