Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Játék, mese, táncház

Játék, mese, táncház Kultúra

A kézdivásárhelyi Antanténusz Egyesület Jeles napok-projektje legutóbb a Boldogasszonyok jegyében zajlott a Kosztándi Galériában.

 A Jeles napok kisasszony havában című rendezvényen az egyesület tagjai a kisgyerekekhez tárgyak, mese, dalok és tánc segítségével vitték közel a Boldogasszony, Istenanya, Égi Anya fogalmát. Hét boldogasszonyt soroltak fel, eljátszották a Boldogasszony kezdetű magyar népi játékunkat, és Boldogasszony aranylapival csujogattak. A programban hintáztató és ölbeli játékok is szerepeltek a kisebbek nagy örömére, majd a Lőrinczi Zsolt és zenekara által szolgáltatott zenére moldvai gyerektáncházzal zártak.

– Az emberi élet minőségi megéléséhez fontos a rend. Az évkör ünnepei, jeles napjai ebbe a rendbe, ritmusba fognak be minket. A gyermekkori biztonságérzet megéléséhez nincs jobb kapaszkodó, mint az évkör jeles napjai, nem is beszélve ünnepi hagyományaink megtanulásáról – osztotta meg lapunkkal Bakó-Fazakas Zsuzsa, az egyesület alapítója. – Ebben az évben még két alkalommal készülünk, Szent Mihály és Karácsony hava jeles napjaival – tette hozzá. A Jeles napok-projektet a Hagyományok Háza támogatja.

 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük