Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Itthon az Osonó

Romániai turnéja végén itthon szerepel az Osonó Színházműhely. A Fazakas Misi által rendezett Ismeretlen barátok társasága avagy Piknik egy japán szőnyegen című fórumszínházi előadást szombaton 18 órától tekinthetik meg a Tein teaházban.

A társulat november 6-a és 11-e között az Etnikumközi Kapcsolatok Hivatalának támogatásával öt városban „hordozza meg” az előadást. A román és magyar fiatalok személyes történetein alapuló kétnyelvű produkció osztálytermi változatát nagyszebeni, galaci, tulceai és bukaresti iskolák fiataljai tekinthették meg. A turnézáró előadásra november 11-én 18 órakor a sepsiszentgyörgyi Tein Teaházban kerül sor.

Az előadás elutasítja, hogy meghatározható legyen. Nem dokumentumszínház, bár kiindulópontját az osonós és a csíkszeredai román fiatalok egyéni tapasztalatai képezik. Nem fórumszínház, bár a magyar és román fiatalok vallomásai megbolygatják a nézőket, arra ösztönözve őket, hogy vegyenek részt a játékban saját történéseikkel és rádöbbenéseikkel.

– Aki belép az előadás játékterébe, kitépi utána a tankönyvekből a románok és magyarok viszonyáról szóló, közhelyektől és előítéletektől hemzsegő lapokat. Ennek következtében az Ismeretlen barátok társasága című produkció azt a törekvést erősíti meg, hogy az etnikumok együttélésének problémáit nem megkerülni kell, hanem dokumentálni és megvitatni, a színházművészet és színházi kultúra játékos szellemében – mondja Fazakas Misi rendező.

A román és magyar nyelven zajló előadást mindkét nyelven feliratozzák. A helyek korlátozott száma miatt helyfoglalás szükséges az osonoszinhaz@osono.ro e-mail-címen vagy a 0752.353.338-as telefonszámon.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük