Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Isten, haza, család

Isten, haza, család Kultúra

Június 10-én, szombaton tartották Budapesten a III. Országos Vitézi Találkozót, melyen Erdélyt a háromszéki törzs 22 fős küldöttsége képviselte v. Kelemen Tibor törzskapitány vezetésével.

A rendezvény a történelmi Magyarország területéről érkezett csapatok felsorakozásával, majd v. Molnár-Gazsó János főkapitány díszszemléjével és köszöntőjével kezdődött. „A találkozó apropóját nem valamilyen évforduló vagy ünnepi esemény, hanem a jelenkor gondjai adták, ugyanis a vitézektől nagyon idegen időket élünk. Számunkra ugyanis Isten, haza és a család szent fogalmak, a hazaszeretet és a vitézség pedig soha el nem évülő érdemek. Ezek az értékek azonban napjainkban világszerte sérülnek, Európában pedig talán még súlyosabban, mint máshol, így sokan hitehagyott emberekké váltak. Akinek viszont nincs hite, az a kor kihívásaival szemben is kiszolgáltatott” –figyelmeztetett ünnepi beszédében a főkapitány.

Ez alkalomból felszentelték és megáldották a rend katasztrófavédelmi századának, valamint háromszéki törzsének zászlaját.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük