Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Ingyenes mesterkurzus

Ingyenes mesterkurzus Kultúra

A Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes november 15-17. között ismét megszervezi a csíkszeredai művelődési házban az erdélyi prímások találkozóját, immáron 20. alkalommal. Első nap mesterkurzusra várják az érdeklődőket, amelyen a részvétel ingyenes.

A hegedű-, brácsa-, bőgő-, gardon- és furulya-mesterkurzuson lehetőség nyílik adatközlő zenészekkel közösen elmélyülni egy-egy tájegység népzenéjében. Szerdán 10 és 12 óra között Tímár Viktor, Tímár János, Tankó Dezső gyimesi zenészek, 14 és 18 óra között a magyarpalatkai Codoba Florin és zenekara, valamint a vajdaszentiványi Horváth Elek és zenekara lesznek a műhelymunka vendégei, mesterei. Szakmai vezető Árendás Péter egyetemi adjunktus és Mihó Attila doktorandusz. A mesterkurzuson való részvételhez előzetes bejelentkezés szükséges Nagy Melindánál a 0749.819.488-as telefonszámon vagy az office@hargitatanc.ro e-mail-címen.

Ugyancsak szerdán a Kodály Zoltánnak emléket állító fotó- és dokumentumkiállításra, valamint folkkocsmára várják az érdeklődőket, csütörtökön a hagyományörző népzenészek gálaműsorára és az azt követő táncházba, míg péneteken a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Népzene Tanszéke gálaműsorára, melyet szintén táncáz követ (a belépő 15/10 lej).

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük