Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Indul az új kreás tanév

Indul az új kreás tanév Kultúra

Új lendülettel és megvalósításra váró tervek tömkelegével nyitja meg kapuit a kézdivásárhelyi KreaKids Stúdió szeptember 29-én, pénteken 18 órától, és szeretettel visszavárja a régi, kíváncsian üdvözli a leendő kreásokat, ahogyan a magániskola tanulóit nevezik. Design, divattervezés és rajz szakokra lehet jelentkezni 4-től 18 éves korig.

Babós-Máthé Réka és Erőss Sándor stúdióvezetők a hetedik tanévet kezdik a KreaKids élén, a hét év alatt számos gyereknek és fiatalnak segítettek felfedezni kreatív oldalukat, a felejthetetlen közös élményeken kívül saját példájuk, illetve lelkesedésük által sokuknak életpályát és hivatást kínálva fel. Tudniillik a Kreából kinőtt növendékek közül sokan különböző iparművészeti egyetemeken folytatják tanulmányaikat, a portfólió összeállításánál pedig igencsak könnyű dolguk van a kreás tapasztalatoknak köszönhetően.

Pénteken 18 órától a Stúdió székhelyére várják mindazokat, akik érdeklődnek a kreatív magániskolában folyó képzés iránt, vetítettképes előadással az eddigi munkásságukba nyújtanak betekintést; ez alkalommal lehet beiratkozni a jövő héten kezdődő oktatásra. Nemcsak a régi növendékeiket várják vissza szeretettel, hanem új tagokat is szeretnének soraikban tudni – mondták el lapunknak a stúdióvezetők, akik egyúttal nyári táboraikról is beszámoltak.

– Idén nyáron két tábort szerveztünk Kovászna megye és Kézdivásárhely tanácsainak támogatásával, mindkettőt a kurtapataki Zonda Lovardában. A kisebbeknek ACU-tábort (Active Creative Unlimited), a nagyobbaknak pedig a CsomóPonttal közösen életre hívott Noise-t – részletezte Erőss Sándor.

Mivel minden évben keresik a tanulás és az új tapasztalatok szerzésének lehetőségét, így idén júniusban a kisebb kreások fából készítettek szövőkereteket, amelyeken kisebb szőnyegeket szőttek maguknak, de faházat is építettek, illetve gumiabroncsos installációval kísérleteztek.

– Ez volt az első ilyen próbálkozásunk, újrahasznosított textíliákból szőttünk. Lesz folytatása is, szándékaink szerint majd egy teljes kollekció születik ebből – fűzte hozzá Babós-Máthé Réka.

Az őszi időszakra is tele vannak tervekkel, Krea-karaván indul a budapesti, bécsi, kolozsvári designhetekre, az előző évek tapasztalata alapján az ilyen jellegű tanulmányi kirándulások igencsak hasznosnak és motiválónak bizonyulnak a diákok számára. Különféle kiállításokkal is készülnek, többek között a sepsiszentgyörgyi designhéten is bemutatják a Noise táborban készült alkotásokat.

Iratkozni, illetve bővebb információkért forduljanak bizalommal a két stúdióvezetőhöz: Babós-Máthé Réka (0753.133.387), Erőss Sándor (0742.889.050), vagy keressék fel Facebook-oldalukat (KreaKids studio).

 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük