Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Időutazás a múltban

Időutazás a múltban Kultúra

Péntek délután a Vigadó Művelődési Házban nyitották meg Koszta Ervin rajztanár egyéni, Időutazás című kiállítását. A Nagy Mózes Elméleti Líceumban tevékenykedő sepsiszentgyörgyi képzőművész munkáit Beke Ernő, a Gyűjtemények Házának tulajdonosa méltatta.

A Vigadó földszinti galériájában közszemlére helyezett munkák méltatása előtt Beke Ernő Koszta Ervin életútját ismertette, kiemelve, hogy bár középiskolás kora óta az alkotás útjára lépett, mégis csak 2001 év volt az az év, amikor folyamatosan elkezdett dolgozni, és azóta több ízben bemutatkozott Kézdivásárhelyen is.

A Gyűjtemények Házának vezetője fontosnak tartotta azt is hangsúlyozni, hogy nem egy szokványos méltatást fog tartani, hiszen arra kérték, hogy a képeken szereplő épületekről, utcarészletekről beszéljen. „Feltalálható egy időutazás-szerű érdekes kompozíció, ami a szemlélődőt arra ösztökéli, hogy a következő alkotásban keresse a közelmúltat és a régit” – mondta Beke Ernő, aki a bemutatóját megszakítva arra kérte a művészt, hogy beszéljen a munkák születéséről.

Koszta elmondta: régebb, még Nagyváradon született az ötlet, hogy a régi városrészeket megörökítse. A megnyitó hátralevő részében a helytörténész néhány, a képeken szereplő épület születéséről beszélt, érdekes apróságokat osztva meg a közönséggel.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások