Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Horvátoknál bizonyítottak

Horvátoknál bizonyítottak Kultúra

A három éve alakult sepsiszentgyörgyi Canticorum Női Kar első külföldi turnéján vett részt június 1–4. között a Kvarner-öbölben megrendezett Summer in Kvarner nemzetközi zene- és táncfesztiválon.

 

A Dombora Anna zenetanárnő által irányított harminctagú kórus két helyszínen két alkalommal tartott előadást. A vidám hangulatról minden kórustag gondoskodott: például már Horvátországba érkezésükkor jó kedvre derítették az irataikat komor arccal átvizsgáló horvát határőrt azzal, hogy elénekeltek neki egy horvát népdalt.

A fesztivál első napján a Krk-szigeten levő festői kis város, Baska kikötőjében, második nap a turistaparadicsomként számon tartott Crikvenica mólóján felállított színpadon énekeltek. Az esti előadások hangulatát varázslatosabbá tette a színpad hátterét képező, az öbölben ringatózó kis hajók sora, a festői táj. Mindkét alkalommal látványos volt a színpadhoz való felvonulás, a kórustagok fellépőruhában, énekelve mentek végig Baska városka kis utcáin, illetve mólón.

A fesztivál résztvevőinek – a magyarországi Muzsikus Céh vegyeskarnak Gyöngyösről, a Napfény mazsorettcsoportnak, a csepeli gyerek néptáncegyüttesnek, a Zorica néptánccsoportnak és a litván Viltukas néptáncegyüttesnek – a szervezők által megadott időintervallumhoz kellett igazodniuk, de a karvezető úgy válogatta össze a műsoron szereplő műveket, hogy azok érzékeltetni tudják a kórus változatos repertoárját.

A két alkalommal előadott művek között horvát népdalfeldolgozás, G. F. Händel Győzelmi kórusa, Balázs Árpád Rózsatánc-szvitje, L. Bernstein Tonight című műve, továbbá virágének, spirituálé, kortárs művek, illetve ismert filmek dalbetétjei szerepeltek.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük