Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Holtverseny az élen

Holtverseny az élen Kultúra

Holtversenyben két alkotó végzett az élen a Pro Press Egyesület által meghirdetett fotópályázaton, amelyre Székelyföld természeti kincseit, páratlan kulturális örökségét, (nép)hagyományainak gazdagságát ábrázolni hivatott fényképfelvételekkel lehetett jelentkezni. Ezért az első hely tétjét megemeltük.
A tét megemelése azzal jár, hogy mindketten részt vehetnek a Csernátonban szeptember 1–9. között zajló IKA alkotótáborban, a második helyért járó 500 lejes pénzjutalmat pedig megosztva kapja a két nyertes. A harmadik helyen végző pályázó honoráriuma 300 lej. Külön köszönet és elismerés Barbócz Zsoltnak (Lemhény), Doczé Ritának (Csernáton), Erőss Miklósnak (Csíkszereda), Molnár Szabolcsnak (Felsősófalva), Pakot Ernőnek (Marosvásárhely), Szabó Zsombornak (Sepsiszentgyörgy), Szitai Eszternek (Marosvásárhely) és Unguran Károlynak (Sepsiillyefalva) a remek fotókért, amelyekkel a pályázatra beneveztek – jutalmuk egy-egy tiszteletpéldány a 2019-es Székely Kalendáriumból.
A fotópályázat dobogósai: 1–2. hely: Bereczki Barna (Kézdivásárhely) és Kucsera Jenő (Marosvásárhely); 3. hely: Héjja Árpád (Csíkszereda). A beküldött fotóanyag egy része a Székely Kalendárium majdani kiadásaiban jelenik meg.

Pro Press Egyesület

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük