Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Hidraulika kreatívan

Hidraulika kreatívan Kultúra

Pénteken a kézdivásárhelyi Kosztándi Galériában újabb tudományos előadással és műhelymunkával jelentkezett a céhes városi LabKids: ezúttal a hidraulika működési elvének bemutatása mellett, saját darut is készíthettek az érdeklődők.

Közel egy hónapja, a házilag készített CNC-szerszámgép és 3D-nyomtató bemutatásával előrukkoló csapat – ifj. Budai István és Márton Péter, a Nagy Mózes Elméleti Líceum diákjai, valamint Găncean Ioan Maxim, a csíkszeredai Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem hallgatója – ezúttal a hidraulikus gépek működésének elméleti alapjait adták át a jelenlevő fiataloknak.

A fizikai ismeretek átadása, felfrissítése után, hogy kézzel foghatóbbá tegyék a tudományt, megmutatták a gyerekeknek, miként készíthetnek fecskendővel, folyadékkal vezérelt kartonmarkoló gépet.

Kérdésünkre Paizs Andrea főszervező elmondta: kéthetente visszatérő eseményt szeretnének szervezni a műhelymunkákból, ahol a fiatalok nemcsak elmélyülhetnek a tudományos tantárgyakban, hanem rádöbbenhetnek arra is, hogy az iskolai tudással mennyi mindent meg lehet valósítani a tudományok teré

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük