Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Hesspávázás, „kakasütés” és táncház

Hesspávázás, „kakasütés” és táncház Kultúra

A kézdivásárhelyi Antanténusz Egyesület pénteken Jeles napok pünkösd havában címmel tartott foglalkozást, majd családos moldvai táncházat a Kosztándi Galériában.
,,Piros Pünkösd napján mindenek újulnak, / A kertek, s a mezők virágba borulnak”, hangzott el az Antanténusz Egyesület által két éve megtartott Jeles napok-projektje keretében rendezett eseményen. „Az elődöktől örökölt pünkösdi népszokást próbáljuk továbbadni. Gyerekjátékokkal, mesével és táncocskákkal készültünk”, osztotta meg elöljáróban lapunkkal Bakó-Fazakas Zsuzsa, az egyesület alapítója.
A Bodó-Czerék Erika alkotófejlesztő meseterapeuta által előadott történetet követően a kicsik a májusfát táncolták körül a Folker együttes és Bakó-Fazakas Vajk által szolgáltatott zenére, volt sóvidéki hesspávázás, majd kiszámolóval pünkösdi királynét, míg „kakasütéssel” királyokat (belőlük három is volt) választottak. Az esemény moldvai táncházzal ért véget. „Két év alatt kialakult egy réteg, akik gyerekeikkel eljárnak a foglalkozásokra, amelyek rendre remek hangulatban zajlanak”, véli Bakó-Fazakas Zsuzsa. A Jeles napok-projektet a Hagyományok Háza támogatja. <<

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük