Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Házasság hete Erdővidéken

Házasság hete Erdővidéken Kultúra

Miután tavaly több erdővidéki nőszövetség, valamint civil egyesület először tartotta meg a Házasság hete rendezvénysorozatot, idén ismét változatos programok várják az érdeklődőket a több mint két évtizede Angliából indult kezdeményezés erdővidéki eseményeire, melyekkel a házasság és a család fontosságára kívánnak összpontosítani.

„A február 12-én kezdődő, Házasság hete Erdővidéken nevű rendezvénysorozat az erdővidéki keresztény egyházak és nőszövetségeik, illetve civil szervezetek összefogásával valósul meg, ésváltozatos programmal kapcsolódik a Kárpát-medencében már évek óta szerveződő rendezvények sorához, amelyek a társas kapcsolatok jobbítására szolgáló módszereket és példákat kívánnak bemutatni, ezzel is biztatva mindenkit a házasságok tudatos gondozására” – áll a beharangozóban.

Az ökumenikus rendezvények célja idén sem lesz más, mint minél szélesebb körben felhívni a figyelmet a házasság, a család értékeire, azok megtartó erejére, továbbá használható segítséget is próbálnak nyújtani azoknak, akik nehéz, esetleg krízishelyzettel szembesülnek, szembesültek kapcsolataikban. Egyedülállóknak és házasoknak, ifjaknak és felnőtteknek egyaránt hasznos tanáccsal és ötlettel, megerősítéssel szolgálhat ez a hét. A rendezvénysorozat nyolc napja alatt tematikus istentiszteletekre, előadásokra, filmvetítésekre, romantikus vacsorára, illetve házaspároknak, családoknak és fiataloknak szóló csoporttevékenységekre, valamint más, érdekesnek ígérkező programokra kerül sor Erdővidék több településén.

Az első három nap programja:

Február 12., vasárnap 18.00: Házasság heti nyitó istentisztelet (Barót, baptista templom).

Február 13., hétfő 18.00: Társ(as)játék – csoporttevékenység házaspároknak Kondor Ágota mentálhigiénés szakember, tanár és Pálfy Aliz mentálhigiénés szakember, pszichológus (Sepsiszentgyörgy) vezetésével. A résztvevők száma korlátozott! Érdeklődni Bogyor Izabellánál (Barót, Party Pub vendéglő, emeleti terem).

Február 14., kedd 18.00: A Tortoma Önképzőkör keretében Családi mintáink hatása kapcsolatainkra, életünkre címmel Papp Adolf és Balázs Réka családterapeuta házaspár (Sepsiszentgyörgy) tart vetítéssel egybekötött előadást. Házigazda: Demeter Zoltán művelődésszervező (Barót, Erdővidék Múzeuma, Kászoni Gáspár Terem).

19.00: Szerepmegosztás a családban és az életkedv megmaradása – Tordai Zsófia pszichológus (Barót) előadása (Köpec, református imaterem).

20.00: Gyertyafényes, meghitt hangulatú vacsora házaspároknak. Asztalfoglalásért hívják Simon Máriát a 0744-861619-es telefonszámon. A vacsora ára 30 lej páronként. Határidő: február 11.. (Barót, Rózsa vendéglő, Romantika Terem).

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük