Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Határsértések története

Határsértések története Kultúra

A Tamási Áron Színház idei évadának legelső előadása az október 6-ra tervezett Alice objektív okok miatt ma este 19 órai kezdettel kerül bemutatásra a Nagyteremben.

A Tamási Áron Színház alkotói és a sZempöl Offchestra közös produkciójukban egy olyan színházi vízió megteremtésére törekszenek, amely a Lewis Carroll által megálmodott, és az Alice Csodaországban és Alice Tükörországban című fantasztikus kisregényeiben megragadott univerzumban játszódik. Mégis egy új, a mai kor összefüggéseit felvállaló, lazán összeszőtt Alice-történet ez, melynek műfaja ugyancsak határterület: színházi koncert vagy koncertszerű színház.

Alice meséi a határsértések (vagy átlépések) ikonikus történetei. Kezeljük akár a tinédzser korban járó ember újszerű, traumatikus testtapasztalásának történeteként, akár az ember első pszichedelikus kalandjának leírásaként, vagy a világ láthatatlan dimenzióit megsejtő ember pánikszerű öneszméléseként, mindenképp olyan történettel van dolgunk, amelyben valaki beavatódik egy számára ismeretlen világba – írják róla az alkotók. A mese szereplői Alice-t olyan kihívások elé állítják, olyan rejtvények megoldására kényszerítik, amelyekre talán nincs is jó megfejtés, mert a feltett kérdések már önmagukban is értelmetlenek.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük