Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Harmincéves a templom

Harmincéves a templom Kultúra

Szombaton tartották a kézdivásárhelyi Boldog Özséb-plébániatemplomban Esztergomi Boldog Özséb ünnepét. A búcsús szentmisét a környék papjainak a közreműködésével dr. Jakubinyi György érsek mutatta be.

A búcsús szentmise hármas ünnepség volt, hiszen egybeesett a templom felszentelésének harmincadik, a plébánia fennállásának huszadik évfordulójával. Ennek tiszteletére az anyaországi pálos rend képviselői egy Boldog Özséb-szoborral, egy magánszemély (Balázs Terézia) pedig Szent Rita- és Kis Szent Teréz-domborművekkel lepte meg az egyházközséget; ez utóbbiakat Vetró András szobrászművész készítette.

A kereszt kíséretében, a cserkészek sorfala között vonult be a templomba a papság a búcsús szentmise elején, majd a plébánia vezető lelkésze, dr. Kerekes László plébános a templom történetét ismertette. Az érseket a kézdivásárhelyiek és az egyháztanács nevében Rancz László gondnok üdvözölte. A jubileumi búcsús szentmisét dr. Jakubinyi György érsek celebrálta, aki a templom védőszentjének életét állította példaként a hívő közösség elé.

A templom búcsúünnepére meghívták mindazokat a lelkipásztorokat, akik az elmúlt évtizedek alatt szolgálatot teljesítettek, rajtuk kívül jelen voltak a Szeretet Misszionáriusai, Teréz anya nővérei is.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük