Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Hárman Szent Jakab útján

Hárman Szent Jakab útján Kultúra

Az észak-spanyolországi, több mint 700 km hosszú zarándokutat, az El Caminót, négy évvel ezelőtt Nagy-Kopeczky Kálmán előadása révén már megismerhették a barótiak.

Most három nő, dr. Gurka Tünde Éva, Melkuhn Andrea Gizella (mindketten Sepsiszentgyörgyről) és Weithaler Magdolna (Barótról) számolt be a Tortoma Önképzőkörben zarándoklatuk élményeiről, miután 2014 és 2017 között, több szakaszban végigjárták az UNESCO világörökség részét képező útvonalat.

Mint fogalmaztak, a zarándokút végigjárásának ötlete a Gurka doktornőjé volt, első évben ketten, ő és Melkuhn Andrea indultak el, a második évtől csatlakozott hozzájuk baróti útitársuk is. Elmesélték, hogy az inkább dimbes-dombos, lankás spanyol tájakon haladó gyalogút végigjárása nem okozott különösebb nehézséget számukra, rejtegetett viszont annál több élményt, látnivalót – többek között számos templomot, székesegyházat –, melyeket külön-külön, fényképek révén szemléltettek, ismertettek.

„Ettől az úttól mindenki azt kapja, amire szüksége van” – összegezték zarándoklatuk érzelmi vetületét, kiegészítve azzal, hogy a folytatást is tervezik már.

 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük