Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Hálaadó istentisztelet

Hálaadó istentisztelet Kultúra

Új gyülekezeti házat és parókiát avatnak vasárnap a sepsiszentgyörgyi Vártemplomban. A nyári munkálatok során felújították a régi lelkipásztori lakást is, amelynek a régi bejárata helyére történelmi emlékfalat emeltek. Az új létesítményhez szépen faragott székelykapun lehet bemenni.

Az építkezéseket ft. Kató Béla, az Erdélyi Református Egyházkerület püspöke avatja fel és áldja meg, aki ezt megelőzően igét hirdet a 10 órakor kezdődő hálaadó istentiszteleten.
– A kétszáz lélek befogadására alkalmas gyülekezeti házra igen nagy szükség lesz, hisz ősszel elkezdődik templomunk felújítása, és a munkálatok ideje alatt az istentiszteleteket is itt tartjuk. De természetesen itt lesznek a bibliaórák, vallásórák, itt gyűl össze az IKE, itt és a mellette épült gyönyörű játszótéren tartjuk a vakációs foglalkozásokat és minden egyéb, a templomhoz kötődő tevékenységet – mondta el megkeresésünkre Bucsi Zsolt Tamás, a Vártemplom lelkésze.
Az avatóünnepségen az építkezést finanszírozó magyar kormány nevében várhatóan részt vesz dr. Grezsa István miniszteri biztos, valamint a város vezetői.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük