Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

„Háború van!”

„Háború van!” Kultúra

Pénteken a kézdivásárhelyi Vigadó Galériában mutatták be Stoffán György budapesti író, újságíró Volt egyszer egy keresztény Európa című könyvét.

Bedő Zoltán, lapunk munkatársa, a szerző beszélgetőtársa kérdésére válaszolva Stoffán György kijelentette, a bemutatott könyv egy olyan helyzetben íródott, mintha a nándorfehérvári ütközet (a magyar–török háborúban aratott nándorfehérvári diadal 1456. július 22-én – szerk.) környékén írt volna valaki egy olyasmit, hogy Volt egyszer egy keresztény Balkán. „Felfordult az erkölcsi értékrend, és ez, sajnos, az egyházba is kezdett beszűrődni”, fogalmazott. Megjegyezte, a világ 123 országából indultak Európa felé a „szíriai menekültek”, közöttük alig található asszony és gyerek, ezek igazából kiképzett katonaemberek: „ez a keresztény Európa megszüntetésére irányuló folyamat”.
Arra a kérdésre, hogyan jutott Európa oda, hogy veszélyben van a fehér faj, a magát „orbánistának” valló szerző azt válaszolta, ez a szabadkőművesség műve: „a szabadkőművesek rosszabbak, mint Hitler és Sztálin együtt”. Megjegyezte, Európa az egyházat az államtól különválasztó nemzeti liberalizmus miatt tart ott, ahol. A migránsáradat megállításának lehetőségéről így vélekedett: „vannak erről elképzeléseim, bár ezek nem kifejezetten keresztények. Nem megdumálni szeretném a migránsokat arról, hogy ne jöjjenek ide, hanem lőni kell a határokon. (…) Háború van, ezt kellene megérteni!” A jelenlegi magyar társadalomról úgy véli, az országot a belső ellenség fenyegeti, hozzátéve, a magyarság a székelység által marad meg Európában. „A hitünkön áll vagy bukik minden”, summázott.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2018. május 14., 9:20
    ÉRTÉKELÉS: 2

    Mély megdöbbenéssel olvastuk Stoffán úr szavait, és tudatni szeretnék vele, hogy egyáltalán nem örülünk, amiért le leplezett minket.
    Egy kérdésünk lenne. Stoffán úr, attól, hogy „orbánista”, mitől különb, mint mondjuk egy Marxista, Sztálinista, vagy más -ISTA? Nem tanúlta meg a tisztelt úr, hogy az évezredek alatt általunk létrehozott IZMUSOK csak a megtévesztést szolgálják?
    Tisztelettel az Arany Százak Szabadkőmüves Rend vezetősége, a reptiliánok európai bázisának ügyintézői, a keresztény értékek eltiprásának frontvonal harcosai, Soros György főnökei stb….