Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Gyors, biztos kézzel

Gyors, biztos kézzel Kultúra

A csodálatos, elbűvölő és vágyakat ébresztő női test ábrázolása áll a Gyárfás Jenő Amatőr Képzőművészek Szövetségének alkotó közösségéhez tartozó Zolya-Katona József frissen kiállított festményeinek központjában.

A péntek délután megnyílt kiállításnak a sepsiszentgyörgyi Kónya Ádám Művelődési Ház nyújt időszakos otthont. A képeket méltató dr. Péter Sándor szerint egy művész akkor lehet igazán boldog és elégedett, ha érzékelheti, hogy alkotásainak látványa a szemlélőnek örömet okoz. A leheletfinom vonalvezetés, sejtelmes ábrázolás és lágy színek közönségre gyakorolt jótékony hatása pedig itt és most könnyedén megállapítható.

Amint azt az alkotótól megtudhattuk, az elmúlt évben közszemlére bocsátott olajfestményeitől eltérően ezúttal akrillal örökítette meg mindazt, amit lelki szemeivel, illetve a maga valóságában látott. Az 1950-es években a műanyag melléktermékeként megjelent festék egyik előnye, hogy szinte bármilyen alapanyagra, többek között fára, vászonra, papírra, bőrre, kőre, fémre, agyagra és üvegre is felvihető, azonban ennek ellenére sem könnyű vele dolgozni. Megszáradása után ugyanis még egy ecsetvonás erejéig sem tesz lehetővé utólagos javításokat.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük