Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Gyerkőcnapok ötödször

Gyerkőcnapok ötödször Kultúra

A kézdivásárhelyi Vigadó Művelődési Ház és partnerei május 31. – június 1. között új helyszínen rendezik meg az ötödik kiadásához érkező Gyerkőcnapokat.

Lung László Zsolt, a Vigadó igazgatója múlt heti sajtótájékoztatón hangsúlyozta, a rendezvény az általa vezetett intézmény egyik legfontosabb eseménye. „A Gyerkőcnapok az évadsorozat záróakkordja, és bár ezúttal szabadtéri rendezvényekben gondolkodunk, illetve olyan tevékenységekre fektetünk hangsúlyt, amelyekkel a gyerekközönségünk ritkán találkozik az évad során, természetesen a színházi előadás is a részét képezi”, hangsúlyozta. Hozzátette, idén a stadion melletti zöldövezeten állítják fel a rendezvénysátrat, amelynek köszönhetően kedvezőtlen időjárás esetén is megtartják a programokat.

Május 31-én 16 órától a Molnár Józsiás-iskola zenetagozatának koncertjével startol a rendezvénysorozat, majd ugyanaznap a Mesehetes zenekar és az Alma Együttes is megörvendezteti a legkisebb zenekedvelőket. Július elsején 9.30-kor gyerek- és családi tornával indul az egész napos programsorozat, majd a marosvásárhelyi Actus Dramaticus Bábszínház mutatja be magyar, illetve román nyelvű előadásait. Közben a kicsik részt vehetnek a Bóbita Egyesület gyerekeknek szóló programjain, a Tetek-tatok verses gyerekfoglalkozáson, nemezelhetnek D. Haszmann Orsolyával, illetve 13 órától látványos rendőrségi és tűzoltósági bemutatót is megtekinthetnek. Délután balett-, néptánc- és moderntánc-bemutatók, az Ügyes-Eb kutyakiképző-iskola produkciója, 17.30-tól a Stone Hill együttes, majd az Evilági zenekar koncertje színesíti a rendezvényt. Az állandó programok között sporttevékenységek, társasjáték, puzzle, kifestő, arcfestés, tudományos műhely és könyvvásár is szerepel. Az esemény családi táncházzal zárul.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük