Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Fúvósok találkoztak

Fúvósok találkoztak Kultúra

Szombaton rezesbandáktól volt hangos Zágon, ahol a helyi ifjúsági fúvószenekar szervezésében tartották a 8. alkalommal tető alá hozott fúvóstalálkozót.

A rendezvény a helyi Mikes Kelemen-iskolától rajtolt, a fúvósok onnan vonultak fel a központi színpadhoz. A házigazdák mellett Barátos, Uzon, Lécfalva, Réty, Kézdivásárhely és Kovászna fúvósai voltak jelen. Sajnos, az eső miatt kénytelenek voltak a helyi művelődési házban folytatni a találkozót, amely végül a Mikes-Szentkereszty-kúriában megrendezett szeretetvendégséggel zárult.

Kérdésünkre Musát Gyula karnagy (aki Cserkész Bélával és Kelemen Szilárddal közösen alapította a Zágoni Ifjúsági Fúvószenekart 11 évvel ezelőtt) elmondta, a találkozó nagyon hasznos a zenekarokra nézve, hiszen megismerhetik egymás repertoárját, továbbá erősíthetik kapcsolataikat. A zágoni zenakarnak 25 tagja van, akik emellett a sepsiszentgyörgyi Művészeti és Népiskola tanulói is, ami nagyon fontos tényező, mert Musát szerint alapos zenei ismeret kell ahhoz, hogy valaki rezesbanda-tag lehessen. A zágoniak legközelebb a barátosi fúvóstalálkozón lépnek fel július 2-án.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük