Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Fülőke a falakon

Fülőke a falakon Kultúra

Bő esők, nyári melegek járnak a napokban – a gombászok fesztiváli hangulatban találkoznak ilyenkor, gondolná az ember. Egész kicsiben ilyen volt az a gombafotó-kiállítás is, amelynek pénteki megnyitójára invitált a László Kálmán Gombászegyesület (LKGE) a Kónya Ádám Művelődési Házba.

Második alkalommal rendeztek kiállítást a rendkívüli formai változatosságot felmutató gombákból, ezúttal a LKGE öt tagjának műveit állították ki: Márkodi Ernő és Vera, Zsigmond Győző, Zoltán Sándor és Bélfenyéri Gábor természetjáró útjaikon, elsősorban a környéken fényképezték a gombákat. A kiállításon mindegyik fogyaszthatóságát is jelölik a fényképeken.
Sebestyén Lajos citerakísérettel nemcsak gombászós dalokat adott elő, hanem saját gombászkarrierjének anekdotikus történeteivel is szórakoztatta a jelenlévőket. Ezt követően Zsigmond Győző mutatta be az asztalon levő kosár tartalmát, mintegy 7–8-féle most termő gombát, köztük az árvégű fülőkét, a nagy döggombát, piruló galócát, majd az egyesület kiadványait is: naptárat, kártyát, folyóiratot.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük