Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Fotópiknik a parkban

Fotópiknik a parkban Kultúra

Háromszéki fotóklubok és független alkotók idén is szabadtéri fotókiállítás formájában ünnepelték Sepsiszentgyörgyön a Magyar Fotográfia Napját. Harminc kiállító több mint kétszáz fotóját lehetett megtekinteni vasárnap délután az Erzsébet park zenepavilonja előtti sétányon, tudtuk meg Toró Attila főszervezőtől.

– Egyrészt az a célunk, hogy a fotográfusok egymás között is találkozzanak, barátkozzanak, másrészt szeretnénk, hogy azok számára is elérhetővé tegyük a fotóművészeti alkotásokat, akik egyébként nem járnak galériákba, kiállítás-megnyitókra – emelte ki Toró, megjegyezve, hogy a fotópikniket a közönség megszokta, sokan végignézték a képeket, nagy valószínűséggel jóval többen, mintha zárt térben ünnepeltek volna.

A fotópikniken aktív fotósok, a Mohos Fotóklubot, a Képvidék Alkotócsoportot és a Prisma Fotóklubot képviselő alkotók vettek részt. Az esemény érdekessége volt az is, hogy az éppen itthon tartózkodó Bortnyik György fotóművész újra kiadott, Változó helyek árnyai című fotóalbumát hozta el, az érdeklődők a helyszínen lapozgathatták az 1968–1983 között készült sepsiszentgyörgyi, háromszéki sajtófotókat. A sepsiszentgyörgyiek mellett Csíkszeredából, Barótról és Olasztelekről is érkeztek kiállítók, a képeket egyetlen délután lehetett megtekinteni

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük