Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Folytatódik a hagyomány

Egy országos első és egy második díjban részesültek a sepsiszentgyörgyi drámatagozat diákjai Konstancán, a romániai drámatagozatok országos színészmesterség tantárgyversenyén. A Plugor Sándor Művészeti Líceum növendékei szép hagyományt építettek abból, hogy minden évben elhozzák az első díjat (is).

A legnagyobb ilyen jellegű megmérettetésen mintegy 150 diák vett részt az ország 12 megyéjének drámatagozatáról. Idén két elismerésben részesült a Fazakas Misi által vezetett drámatagozat. Egyéni versenyben Gyenge Tímea tizenkettedikes diák első díjat nyert, míg csapatversenyben, a #Love című előadással második helyezést értek el a sepsiszentgyörgyi drámás diákok.
– Nagyszerű alkalmak ezek a tantárgyversenyek, mert megnézhetjük egymás munkáit, láthatjuk, hogy a többi drámatagozat hogyan dolgozik, milyen prioritások mentén működik. Mi pedig az elismerések, a díjak kapcsán újabb visszaigazolást kaphatunk, hogy érvényes az, amit csinálunk. Az a módszer, amelyet a drámatagozaton alkalmazunk, a sok tevékenység, a sok pályázat, nemzetközi projektek, ahová elvisszük a diákjainkat, a tanulmányutak és mindaz, amit a kortárs, nonformális oktatásról gondolunk, az működik, és meghozza a gyümölcsét a drámás diákok szakmai és emberi fejlődése szempontjából – mondta el megkeresésünkre Fazakas Misi.
A sepsiszentgyörgyi Plugor Sándor Művészeti Líceum drámatagozata 18 éve működik, és az elmúlt években 10 országos díjat szerzett csapat- és egyéni versenyben. A tagozat kétévente indít csoportot, a következő idén szeptemberben kezdi meg a kilencedik osztályt. A felvételire, amelyre rendszeresen tartanak felkészítőt, május végén kerül sor.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük